Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кіровоград отримав нову назву

Кіровоград отримав нову назву
54135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще одне місто України змінило свою назву. Цього разу Кіровоград, що є обласним центром у центральній частині держави, отримав нове ім'я. Відтепер населений пункт зветься Кропивницьким.

За рішенням 230 депутатів Верховної Ради, яке прийняли не з першої спроби, на карті України з'явиться місто Кропивницький, що раніше носило назву Кіровоград. Місто потрапило під дію закону про декомунізацію найменувань населених пунктів, що проводиться зараз у державі.

Нова назва міста пов'язана з видатним діячем і одним із засновників українського класичного театру Марком Кропивницьким, який жив і працював у цьому населеному пункті.

За словами спікера Верховної Ради Андрія Парубія, з ініціативи якого це питання було винесено на голосування депутатів, перейменуванням Кіровограда буде завершено програму декомунізації. Парубій залишився задоволений роботою депутатів, які, за його словами, довели, що здатні ухвалювати правильні рішення.

Як показало опитування мешканців перейменованого міста, проведене у квітні, загалом жителі висловлювалися проти зміни назви. Серед тих, хто підтримав таку ідею, 4 відсотки опитуваних підтримали назву Кропивницький.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео