Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Франція знову атакована ісламськими терористами

Франція знову атакована ісламськими терористами
54097 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора ввечері під час святкування Дня взяття Бастилії французька Ніцца перетворилася на центр гучного теракту, жертвами котрого стали 200 людей, серед яких більше ста осіб зазнали поранень різних ступенів тяжкості, а ще вісімдесят учасників святкування, з урахуванням дітей, загинули.

Причиною масової загибелі людей стала вантажівка, котра врізалася у нічого не підозрюючий натовп. Після зіткнення водій транспорту почав стрілянину. Аби зачепити якомога більше осіб, вантажівка спеціально їхала зигзагами біля двох кілометрів по Англійській набережній – тому самому трагічному місці, де гості та жителі Ніцци зібралися ввечері для того, щоб побачити святковий феєрверк.

Французька поліція, котра прибула на місце теракту, застрелила водія-вбивцю. Вже відомо, що терористом був 31-річний чоловік, поряд з яким у машині правоохоронці знайшли гранати та вогнепальну зброю. Відповідальність за масштабний теракт на себе взяло терористичне угрупування «ІГІЛ», котре у минулорічному листопаді вчинило ще один теракт у Франції. Тоді жертвами терористів стали гості паризького театру «Батаклан».

Наразі президент Франції Франсуа Олланд зробив заяву щодо подовження надзвичайного становища у країні ще на три місяці та наголосив на посиленні впливу французьких військових на Ірак і Сирію.

Варто відзначити, що серед загиблих у Ніцці є також один громадянин України. Ще одного українця поранено.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео