Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Одесі знову намагаються заборонити ЛГБТ-акції

В Одесі знову намагаються заборонити ЛГБТ-акції
108190 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогорічний фестиваль рівності «ОдессаПрайд2016», запланований на середину серпня активістами української ЛГБТ-спільноти, знаходиться під загрозою зриву. Головне управління Національної поліції Одещини вимушено втрутилось у процес організації низки майбутніх заходів, пояснюючи свою позицію тим, що на цей час у місті вже заплановано декілька акцій патріотичного характеру та акцій, направлених проти представників ЛГБТ.

Додаткового напруження українським поліцейським завдає й той сумний факт, що громадськість сприймає подібні фестивалі рівності досить агресивно. Тому правоохоронці побоюються масових порушень, провокацій і навіть замахів на учасників «ОдессаПрайд2016».

Заяву про скасування проведення ЛГБТ-акцій, надану Одеському окружному адміністративному судові ГУ Національної поліції в Одеській області, мають розглянути вже сьогодні, 11-го серпня. Цікаво, що прямо протилежну заяву щодо можливості проведення фестивалю його організатори надали суду ще у кінці цьогорічного липня. Крім того, вони відкрили реєстрацію для майбутніх учасників заходу і висловили твердий намір провести «ОдессаПрайд2016» у запланований раніше строк.

Варто відзначити, що минулого року аналогічна подія не відбулася через судову заборону. Тоді активісти не змогли провести великі масові акції, вдовольняючись лише організацією поодиноких ЛГБТ-заходів. Цього року фестиваль рівності має проходити у період з 12-го по 14-те серпня.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео