Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Громадяни США вражені черговим спалахом расової дискримінації

Громадяни США вражені черговим спалахом расової дискримінації
135201 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мілуокі – американське містечко, розташоване у штаті Вісконсін – вже другу добу поспіль залишається центром збройного протистояння сотень місцевих жителів та десятків поліцейських через вбивство останніми 23-річного афроамериканця. Кількість затриманих правоохоронцями у ході масових заворушень дорівнює 17-ти особам у той час як з боку поліцейських поранені четверо офіцерів.

Салон краси, автозаправна станція, банк, автосалон та декілька автомобілів правоохоронців розлючені жителі Мілуокі вже піддали вогню. Варто відзначити, що у вищезазначеному місті переважає саме темношкіре американське населення, а через цей факт і без того напружена ситуація загострюється ще більше.

Правоохоронці Мілуокі зазначають, що поки справляються зі своєрідним повстанням власними силами. Проте, Скотт Уокер – губернатор штату Вісконсін – вже привів у повну бойову готовність підрозділи Національної гвардії на той випадок, якщо конфлікт у Мілуокі зазнає додаткової ескалації.

Заяви поліцейських та місцевих жителів, говорячи про причини вбивства молодого афроамериканця, кардинально розходяться. Правоохоронці стверджують, що хлопець був озброєним та становив загрозу безпеці оточуючих. Містяни ж кажуть, що відшукати у Мілуокі більш неконфліктну та добру людину, ніж загиблий, неможливо.

Зіткнення, котрих США зазнають через конфлікти на расовому підґрунті, у наймогутнішій країні світу – не рідкість. До цього додаються й гомофобські настрої, котрими просочене, здавалося б, найдемократичніше американське суспільство. Через це загроза терактів, які вже спіткали Америку лише за останній рік, перетворила державу на одну з найнебезпечніших серед існуючих країн.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео