Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Каліфорнії та Луїзіані оголошено надзвичайний стан

У Каліфорнії та Луїзіані оголошено надзвичайний стан
216305 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щонайменше дев'ятеро осіб загинули та тисячі евакуювалися з центрів наразі вируючих у Сполучених Штатах Америки вогняної та водної стихій. Негода не на жарт розбушувалася у Каліфорнії та Луїзіані.

Надзвичайно сильні лісові пожежі охоплюють перший із зазначених вище американських штатів не вперше, проте, з кожним разом завданий ними збиток, нажаль, перевищує попередній. Джеррі Браун – губернатор Каліфорнії – вже оголосив про надзвичайний стан у двох графствах штату, де пожежею знищені більше двох сотень будинків. Також від полум'я постраждала пожежна частина та кілька комерційних будівель. Наразі влада Каліфорнії екстрено евакуює з місцевої лікарні усіх пацієнтів, оскільки пожежа впритул наблизилася до установи. Подолати знавіснілу стихію намагається майже тисяча пожежників.

Ускладнює боротьбу людини з вогнем той факт, що вже багато років сонячна Каліфорнія потерпає від посухи. До того ж, стовпчик термометру на цій американській території рідко опускається нижче сорока градусів за Цельсієм удень, а надшвидкому розповсюдженню пожеж дуже сприяє й вельми сильний вітер.

Прямо протилежна ситуація склалася у Луїзіані, котра вже оголошена зоною стихійного лиха. Там зливи не припиняються ні на добу, через що рівень води у річках штату щоденно піднімається на цілих 15 сантиметрів. Федеральний Уряд США вже оголосив цю повінь історичною, а американський президент Барак Обама, спираючись на той факт, що усі дороги Луїзіани затоплені і пересуватися ними можна лише сидячи у човні, пообіцяв екстрену допомогу жителям міст штату.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео