Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Італія потерпає від руйнівного землетрусу

Італія потерпає від руйнівного землетрусу
135385 ПЕРЕГЛЯДІВ

267 людей загинули та біля 400 осіб зазнали поранень різних ступенів тяжкості через потужний землетрус магнітудою 6,4 бали, котрий стався у центральній частині Італії та майже повністю знищив одне з її міст під назвою Аматриче. Не менш сильно від природної катастрофи постраждали Пескара-дель-Тронто – місцева комуна, сто жителів якої наразі зникли без вісти, та італійські міста Аркуата-дель-Тронто й Поста.

Після руйнівного землетрусу було додатково зафіксовано біля 900 підземних поштовхів. Хоча епіцентр руйнування і був розташований у декількох кілометрах від ще одного міста Італії – Аккумолі – поштовхи відчувалися навіть в італійській столиці - Римі.

Варто відзначити, що для відновлення зон країни, постраждалих від землетрусу, буде виділено біля п'ятдесяти мільйонів євро, а жителів цих земель позбавлять від обов'язкової сплати податків. Також на вищезазначених територіях, за рішенням прем'єр-міністра Італії Матео Ренці, вже введено режим надзвичайної ситуації. Як зазначив сам посадовець, відновлення наразі знищеного землетрусом Аматриче та сильно постраждалих Пескара-дель-Тронто, Поста й Аркуата-дель-Тронто є пріоритетом як для італійської влади, так і для усієї країни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео