Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бразилія революціонує через імпічмент свого президента

Бразилія революціонує через імпічмент свого президента
162330 ПЕРЕГЛЯДІВ

Численні фінансові махінації, у тому числі й з державним бюджетом Бразилії – такі обвинувачення були пред'явлені президентові країни Ділмі Русеф Верховною палатою парламенту, через що Глава держави наразі відсторонена від виконання своїх обов'язків по управлінню країною. За попередніми даними, увесь той час, котрий Ділма Русеф знаходитиметься не при владі, вона проведе під слідством – а становитиме цей термін від шести місяців. Найімовірніше, пані Русеф, за висновком розслідування, буде оголошено повноцінний, а не тимчасовий, імпічмент.

Поки Ділма Русеф відсторонена від виконання своїх обов'язків, управляти Бразилією буде віце-президент Мішел Темер, котрий, у разі відправлення пані Русеф у відставку, і надалі займатиме пост Голови держави. Цікаво, що акції протесту громадян країни, пов'язані з правлінням Ділми Русеф, проходять з першого року займання нею президентського поста. Бразилійці невдоволені фінансовим станом своєї держави та вважають, що такого високого рівня корупції, як при пані Русеф, Бразилія не досягала ще ніколи.

Зазначені вище акції люди проводили у мирний спосіб. Після ж оголошення імпічменту Ділмі Русеф бразилійці провели дві масштабних маніфестації, розігнати які місцевій поліції довелося завдяки застосуванню шумових гранат та сльозогінного газу. Причому, на площі у Сан-Паулу знаходилися дві групи, настрої членів яких були прямо протилежними – одні лютували через президентський імпічмент, а другі через нього раділи.

Ті бразилійці, котрі не були задоволені зміщенням Ділми Русеф з її посади, аргументували свою думку тим, що парламент Бразилії не мав права приймати таке важливе рішення, не спитавши про ставлення громадян до імпічменту.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео