Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мати Тереза проголошена святою

Мати Тереза проголошена святою
108301 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одна з найвизначніших постатей світової історії, мати Тереза, котра є засновницею благодійної місії та володаркою Нобелівської премії миру, тепер канонізована. Урочиста церемонія з нагоди зазначеної вище почесної події пройшла у Ватикані та вже встигла стати центральною серед усіх урочистостей католицької церкви з нагоди цьогорічного – ювілейного - Року милосердя.

Більше сотні телеканалів та понад шістсот журналістів з усіх країн світу акредитувалися, аби прийняти участь у зйомках важливої історичної події. Окрім урочистих моментів, широкий загал також побачив і офіційний логотип канонізації. На ньому мати Тереза зображена з дитиною на руках, а автором художньої роботи стала одна з громадянок індійського міста Мумбаї.

Варто відзначити, що рівно через шість років після своєї смерті – у 2003-му - благодійницю проголосили блаженною. Це сталося після найшвидшого за всю історію католицької церкви процесу беатифікації – обряду, котрий передує канонізації та дозволяє померлій людині стати однією з блаженних серед святих у католицькій церкві. Цікаво, що проголошення мати Терези святою проходило на передодні 19-ї роковини її смерті.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео