Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні проведуть перепис населення

В Україні проведуть перепис населення
81349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скоро всі громадяни України візьмуть участь у переписі населення, проведення якого ініційовано Кабінетом Міністрів. Перепис, який роками відкладався через нестачу коштів, має своєю метою з'ясувати мобілізаційний потенціал України.

У Кабінеті Міністрів оголосили про проведення перепису населення України, який був ініційований спеціальною постановою уряду. Так, згідно з цією постановою, найближчим часом буде створено спеціальну міжвідомчу групу, що спеціалізуватиметься на питаннях оцінювання демографічного стану країни.

Як пояснив міністр соціальної політики України Андрій Рева, перепис, метою якого, крім того, є вивчення мобілізаційного потенціалу держави, а також сучасної міграційної ситуації, повинен проводитися частіше, однак протягом тривалого часу відкладався через нестачу грошей у бюджеті. Так, у багатьох країнах перепис стабільно проводять раз на 10 років, тоді як в Україні останній перепис відбувся 2001 року.

Представники Міністерства соцполітики заявляють, що у зв'язку з ситуацією у Криму та на Донбасі відсутність інформації про чисельність та віковий і статевий склад усієї території України може представляти загрозу для національної безпеки держави.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео