Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В УЄФА обрали свого нового президента

В УЄФА обрали свого нового президента
135390 ПЕРЕГЛЯДІВ

48-річний Александер Чеферін - словенський юрист та спортивний функціонер – став сьомим президентом Спілки європейських футбольних асоціацій або УЄФА, замінивши на цій посаді скандального француза Мішеля Платіні. Президентські вибори проходили в грецьких Афінах.

Єдиним конкурентом словенця був Міхаель ван Прага – президент Королівської футбольної спілки Голландії, котрий отримав 13 голосів. За кандидатуру Александера Чеферіна, у свою чергу, було віддано 42 голоси. Новину про своє президентське призначення словенець дізнався сьогодні й одразу прийнявся за реформування спортивної галузі. Зокрема, пану Чеферіну не сподобалася ідея щодо проведення майбутнього «Євро-2020» в одразу тринадцяти країнах світу.

Варто відзначити, що зазначений вище масштабний футбольний захід проходитиме у Росії, Азербайджані, Румунії, Угорщині, Ірландії, Шотландії, Англії, Італії, Данії, Бельгії, Німеччині, Нідерландах та Іспанії. І, хоча новому президентові УЄФА дуже сподобалася ідея відносно збільшення колективів для участі у «Євро» до 24-ох команд, він вважає, що така широка географія проведення змагань не є зручною для футбольних вболівальників. Тому Глава УЄФА виступатиме за те, щоб з 2024-го року цей аспект зазнав кардинальних змін.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео