Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Америка стала центром чергового вбивства на расовому підґрунті

Америка стала центром чергового вбивства на расовому підґрунті
27202 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влітку два роки тому чорношкірого американського підлітка з містечка Фергюсон (штат Міссурі) на ім'я Майкл Браун було помилково застрелено поліцейським. Аналогічна ситуація сталася трохи згодом восени і в ній також фігурувала місцева поліція та 12-річний афроамериканець, котрий на своєму подвір'ї грався з іграшковим пістолетом. Тоді поліцейські, відкривши вогонь, пояснювали вбивство безневинної дитини...«неймовірною реалістичністю побаченої в руках у малечі зброї». У той момент поліцейське свавілля визвало масові протести серед чорношкірого населення США, прокотившись одразу 38-ма американськими штатами.

І тепер, у 2016-му, трагедія повторюється. Її епіцентром на сей раз став штат Огайо, де расові упередження білих американців знову демонструють себе у вигляді вбивства афроамериканця – 13-річного хлопчика Тайрі Кінга, чия іграшкова зброя, як зазначила місцева поліція, знову виявилася надзвичайно переконливою.

Передував вбивству виклик жителя міста Коламбус, на якого напала трійця молодиків, вимагаючи гроші та погрожуючи пістолетом. Викликавши поліцейських, містянин описав їм нападників і правоохоронці почали пошуки. Невдовзі полісмени побачили трьох молодих людей, котрі начебто підходили під опис пограбованого. Один із молодиків дістав зброю, після чого поліцейські почали стріляти. Другий передбачуваний нападник втік, а третього поліція встигла затримати, допитати та відпустити до початку повноцінного розслідування через відсутність доказової бази причетності до пограбування.

Поранений Тайрі Кінг через декілька годин після інциденту помер у місцевій лікарні. Його пневматичний пістолет був іграшковим.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео