Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Афіни стануть Всесвітньою книжковою столицею через два роки

Афіни стануть Всесвітньою книжковою столицею через два роки
108436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Величні стародавні Афіни – головне місто колоритної Греції – проголошені Всесвітньою столицею книги-2018. Про своє рішення віддати Афінам такий культурний титул оголосила Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури, більше відома за своєю простою абревіатурою – ЮНЕСКО.

Цікаво, що передуватимуть грецькій столиці польській Вроцлав та гвінейський Конакрі, котрі стануть Всесвітніми книжковими столицями у 2016-му та, відповідно, у наступному – 2017-му – роках. Афіни, у свою чергу, стануть вісімнадцятим містом, котре проводитиме та прийматиме масштабний культурний захід.

Варто відзначити, що столицю Греції ЮНЕСКО обрала через винятковість та всебічність програм міста у контексті підтримки місцевих і міжнародних літераторів та усілякого поширення і збільшення розмірів власної книжкової індустрії. Серед заходів, котрі орієнтовано стануть частиною Афін як Всесвітньої столиці книги через два роки, зазначені зустрічі з літературними митцями, зокрема, письменниками, ілюстраторами і перекладачами, організація тематичних культурних експозицій, найрізноманітніших читань та професійних семінарів для книжкових видавців. Головною ж ідеєю подібного заходу, з точки зору представників ЮНЕСКО, є доступність книги для кожної людини у світі, включаючи біженців та мігрантів, кількість яких сьогодні наближається до дійсно загрозливих масштабів через загострення численних військових конфліктів.

Всесвітній день книги й авторського права відзначається 23-го квітня. Саме з цього моменту й починається відлік року, присвяченого проведенню культурних літературних заходів міжнародного характеру у кожному обраному для цього місті світу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео