Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Біометричні паспорти видаватимуть з 14 років

Біометричні паспорти видаватимуть з 14 років
54314 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий закон щодо видачі біометричних паспортів громадянам України вступив у силу з 1 жовтня. Згідно з ним, такі паспорти зможуть отримувати з 14 років. Крім цього, відтепер зміниться порядок видачі закордонних, дипломатичних та службових паспортів.


З 1 жовтня набув сили новий закон щодо оформлення біометричних паспортів, що передбачає багато нових особливостей, серед яких — необхідність видачі паспорта з 14 років. Чотирнадцятирічним громадянам потрібно буде оформити паспорт за новим зразком на 4 роки, тоді як тим, хто досяг повноліття — на 10 років.
Зміни, за новим законом, стосуватимуться і оформлення закордонного, дипломатичного і службового паспортів. Так, їх власники мають отримають документи з оцифрованими відбитками пальців. Що стосується внутрішнього паспорта, у ньому відбитки не будуть обов'язковими — ця умова визначатиметься лише бажанням самого громадянина.
Зміниться і вигляд внутрішнього паспорта за новим зразком — він буде являти собою пластикову картку, що міститиме дані його власника українською та англійською мовами. Починаючи з віку 18 років у біометричний паспорт буде входити ще й безконтактний електронний носій з електронним підписом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео