Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нобелівська премія миру цього року поїде до Колумбії

Нобелівська премія миру цього року поїде до Колумбії
189666 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Цього року Нобелівську премію миру отримав Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за активне сприяння закінченню громадянської війни, яка тривала близько 50-ти років.
     Президент удостоївся нагороди за вирішення конфлікту з партизанами Революційних збройних сил (FARC), повідомляється на сайті премії. В ході цього військового конфлікту загинули 220 тисяч колумбійців (військових та мирних жителів). 6 мільйонів через військові дії на рідній території стали вимушеними переселенцями – як внутрішніми, так і зовнішніми.
     Комітет премії наголошує на тому, що ця нагорода повинна також символізувати заслуги народу Колумбії, який, зміг вистояти перед військовою агресією та не запав духом.
     Угода про перемир'я між колумбійським урядом і партизанами FARC було підписано 27 вересня 2016 року. Згодом відбувся референдум, на якому жителі країни з невеликою перевагою проголосували проти укладення мирного договору з партизанами. Проте конфлікт було зупинено. Сантос заявив, що результат плебісциту не позначиться на укладанні миру.
     Нагадаємо, Нобелівську премію миру отримують фізичні особи або організації, які зробили значний внесок у закріплення миру в світовій спільноті.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео