Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На київське метро очікують зміни

На київське метро очікують зміни
81395 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Найближчим часом на станції пускатимуть без жетонів, а в поїзда повернуть англійську мову. У вагонах метро почали встановлювати відеокамери, а турнікетів, які працюють на прийом жетонів, стане менше. Готується підземка і до Євробачення.
     Три потяги столичного метрополітену вже обладнали відеокамерами, які допоможуть стежити за безпекою. Непримітні камери встановлені в кожному вагоні, але поки вони працюють в тестовому режимі. Відео з камер буде виводитися на поліцію..
     Активно працюють і над впровадженням повністю безконтактного способу оплати проїзду. З середи поступово зменшуватиметься кількість турнікетів для проходу за допомогою жетона, тепер в пріорітеті - картки. Більше 51% пасажирів відмовилися від використання жетонів. Відключати турнікети на прийом жетонів почнуть з менш завантажених станцій. Паралельно буде проводитися і інформкампанія. Повністю перейти на безконтактну оплату проїзду планують в кінця наступного року.
     Обіцяють зміни і до Євробачення-2017, яке пройде в Києві в травні. Радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон провела на своїй сторінці в Facebook опитування про те, що необхідно зробити до конкурсу в метро. Варіантів чимало. Це озвучка англійською, жителі просять прибрати яскраву і нав'язливу рекламу з вікон вагонів, повісити там більше карт-схем, додати покажчиків на пересадочних станціях, поліпшити доступність метро для людей з інвалідністю, навчити персонал надавати екстрену медичну допомогу. Також на станціях пропонують поставити стенди з кишеньковими довідниками на різних мовах.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео