Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пожежна служба України очікує реформування

Пожежна служба України очікує реформування
54454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пожежну службу України невдовзі реформують для того щоб привести у відповідність з міжнародними стандартами. Про це заявив Арсен Аваков. Метою реформації названо позбавлення від негативних стереотипів щодо пожежних інспекторів.

 

Арсен Аваков, який очолює Міністерство внутрішніх справ, оголосив про початок заходів з реформування пожежної служби України, яким ознаменується початок наступного року. Як розповів міністр, головною метою реформ, що проводитимуться, буде позбавлення від негативного іміджу пожежного інспектора, що існує в Україні.

У профільному міністерстві заплановану реформу називають радикальним переломом діючої сьогодні системи і передбачають зменшення професійних пожежників на користь залучення добровольців за аналогією з багатьма іншими країнами.

Зараз профільними комітетами розробляється програма дій з проведення такої реформи, і вже у наступному році, за словами Арсена Авакова, у кількох містах України буде створено депо, де працюватимуть борці з вогнем-добровольці. Перші три таких депо розпочнуть свою роботу у Дніпрі, згодом цю естафету переймуть Київська, Вінницька, Львівська, Донецька і Тернопільська області.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео