Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Працівники «Запоріжжяобленерго» вийшли страйкувати

Працівники «Запоріжжяобленерго» вийшли страйкувати
108616 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На безстроковий страйк, зумовлений катастрофічною заборгованістю по заробітній платі, зібрались близько трьох тисяч працівників «Запоріжжяобленерго». Наразі загальна заборгованість по невиплаченій зарплатні складає 60 млн гривень.
     Заробітну плату впродовж декількох місяців не отримують майже 6 тисяч працівників. Разом з тим, відсутні кошти на формування аварійного резерву, за підтримки якого повинні здійснюватись ремонтні роботи на аварійних об'єктах області. Голова профспілки «Запоріжжяобленерго» зазначає, що з настанням зими аварійні пошкодження відбуватимуться частіше, а через відсутність резерву немає коштів навіть на пальне для доїду аварійної бригади. Ситуацію значно ускладнює той факт, що область межує із зоною проведення АТО.
     Микола Бакин пояснив, що коштів, які було виділено для виплати заробітної плати у листопаді, а саме 25,4 млн гривень, недостатньо навіть для закриття боргу по заробітній платі за вересень. Окрім того, Бакин додав, що товариство за даними розрахунків з енергоринком спрацьовує на 103% і це повинно бути вагомим важелем у припиненні вилучення оборотних коштів компанії.
     Наразі відкрито кримінальне проваждження за фактом відсутності виплат по заробітній платі працівникам «Запоріжжяобленерго».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео