Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Студенти у Києві організували «мовчазний» протест

Студенти у Києві організували «мовчазний» протест
162890 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого влаштували під стінами свого корпусу акцію протесту проти умов навчання. Вони заклеїли роти скетчем, адже, на їхню думку, це демонструє позицію керівництва ВНЗ, яке хоче, аби студенти мовчали.

     150 студентів три години стояли у холі ВНЗ та перед самою будівлею, щоб привернути увагу до проблем, з якими вони намагаються боротися.

Незважаючи на досить високу плату за навчання на кінофакультеті, студенти фактично не мають нормальних умов. За словами одного з викладачів ВНЗ, доводить кожного разу « з боєм» добувати ключі від оглядової аудиторії. Аби виконати домашнє завдання, студенти повинні витрачати власні гроші – брати в оренду камери, оплачувати звукорежисерів, операторів, світло тощо. І це зважаючи на те, що університет має власну навчальну студію, яка зобов'язана обслуговувати студентів.

     У тих, хто навчається на заочній та вечірній формі взагалі «загадковий» статус, адже студентські квитки їм не видають.

     Також студентів обурила заборона ректорату проводити репетиції після восьмої вечора. У ВНЗ кажуть, таке рішення ухвалили через брак коштів на комунальні послуги, яких у бюджеті університету і так не вистачає.

     Студенти запевняють, що керівництво університету «з кожним роком дедалі сильніше закручують гайки», але вони не збираються з цим мирися.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео