Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Річниця виходу на Майдан пройшла спокійно

Річниця виходу на Майдан пройшла спокійно
81541 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Ввечері першого грудня декілька сотень активістів, в тому числі й безпосередні учасники подій трирічної давнини, вийшли на Майдан Незалежності, аби нагадати владі, що український народ вміє об'єднуватися та досягати своєї мети. Організаторами заходу виступили ОУН, «Правий Сектор», «Чорний комітет», «Білий молот» та інші, лідери яких подякували тим, хто прийшов, та зазначили, що акцентувати увагу на тому, що людей досить небагато, не варто, адже активну позицію завжди займає меншість, втім, у 2013 році, така ж сама меншість підняла країну до боротьби.

     Як і було зазначено раніше, після збору на Майдані колона активістів вирушила на Банкову, однак обіцяного грейдеру, який став символом акцій першого грудня, не було: за словами організаторів, усі, хто обіцяв надати техніку, в останню мить відмовилися, хоча це не зупинило людей.

     Завершилася акція спокійно та без сутичок з правоохоронцями. На Банковій, яку перегородили сили Національної гвардії, активістів чекав представник адміністрації Президента, який вислухав та отримав документально вимоги. Основні з них – це звільнення політичних в'язнів, кількість яких стрімко зростає, та пришвидшення розслідування справи жорстокого розгону студентів в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

     Як повідомили правоохоронці – серйозних правопорушень виявлено не було, тож обійшлося без затримань. Лікарі швидкої допомоги, які чергували декількома бригадами на місцях проведення акції, також зазначили, що акція пройшла спокійно та звернень до них не було.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео