Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Деревообробники України готують страйк

Деревообробники України готують страйк
190139 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Планується всеукраїнська акція протесту проти зняття мораторію на експорт деревини. Працівники цієї галузі прагнуть захистити обмеження на експорт лісу та довести його значимість.
     Мораторій з десятирічною дією був ухвалений минулого року і подавав великі надії на розвиток деревообробної галузі на території України. Проте, сьогодні Європа вимагає відновити експорт лісу, так як це є однією з умов угоди про Євроасоціацію. За словами глави Єврокомісії, українська сторона пообіцяла ухвалити закон про зняття мораторію на протязі двох тижнів.
     Олег Ляшко гостро відреагував на питання зняття даного обмеження і закликав Європу привезти необхідне обладнання та створювати потужності на території України. На його думку, продаж готової продукції принесе значно більший прибуток до бюджету України, аніж експорт сировини.
     На сьогоднішній день, інвестиції в деревообробну галузь постійно зростають, що дозволяє будувати плани на збільшення додаткових прибутків. Разом з тим, збільшується кількість робочих місць.
     Уряд в свою чергу вважає, що мораторій не виправдав очікувань, посилаючись на випадки нелегальної вирубки лісу. Окрім того, при невиконанні обумовленої угоди постраждає репутація України на міжнародному рівні.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео