Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Викрито масштабну злочинну кібермережу на чолі з українцем

Викрито масштабну злочинну кібермережу на чолі з українцем
190081 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Масштабна спецоперація по викритті міжнародної кібермережі успішно завершена. До ліквідації злочинної організації було залучено правоохоронні органи із 30 країн.
     Скандальна мережа «Аваланж» існувала 7 років та займалась враженням комп'ютерів по всьому світі за допомогою вірусів з подальшим отриманням винагороди за їх ліквідацію. Загалом, фінансові втрати від функціонування цієї кібермережі у всьому світі складають, за попередніми підрахунками, понад 100 мільйонів євро. Відомо, що з 2009 року очолював злочинну організацію українець. Окрім нього, співучасниками кібермережі було ще щонайменше 10 українців.
     За повідомленням Юрія Луценка, напередодні вдалось затримати очільника організації у Полтаві. Після чого відбулись масові обшуки та вилучення комп'ютерної техніки. Під час затримання, зловмисник чинив опір, використовуючи зброю. Наразі, здійснено обшуки у 40 приміщеннях.      Окрім того, припинено функціонування 220 серверів та 800 тисяч доменів.
     Варто відмітити, що робота над ліквідацією «Аваланжу» тривала з 2014 року. Вадим Троян зізнається, що спецоперація по викритті даної кібермережі була надзвичайно складною. Наразі тривають слідчі дії та встановлюється можливість причетності мережі «Аваланж» до інших кібератак.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео