Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Запорізькій області 74% дітей хворіють грипом

У Запорізькій області 74% дітей хворіють грипом
108767 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За останні три тижні у Запорізькій області поступово зростає кількість хворих простудними захворюваннями і грипом, що відповідає епідеміологічному порогу.
     На даний момент 74% хворих – діти, найбільше хворіють дітки віком до чотирьох років. Здебільшого, люди підхоплюють аденовіруси та віруси парагрипу.
Вакцинацію проти грипу пройшло всього 3887 людей, замість запланованих 15 тисяч. Всьому виною маленька кількість вакцин у запорізьких лікарнях. Департамент охорони здоров'я ОДА направив запит до МОЗ України з проханням збільшити надходження вакцин для Запорізького регіону.
     Крім того, нема централізованого постачання противірусних препаратів до медичних установ області. За проханням департаменту, з обласного бюджету виділено кошти та розпочато закупівлю препаратів у обласну інфекційну лікарню. Також департамент надав прохання організувати роботу пунктів невідкладної допомоги у районах, тому що дуже часто не встигає доїхати за виловом «швидка допомога».
     Як відмічає голова ОДА Костянтин Бриль, пріоритетом у роботі з епідеміологічною профілактикою обласна влада вважає ранню діагностику у школах та дитячих садочках, а також роботу із батьками дітей. Особливу увагу співробітників департаменту Бриль попросив приділяти інтернатам та будинках пристарілих.
     Нагадаємо, що 1 грудня у Запорізькій області ввели карантин у д'евяти класах 5 шкіл та у чотирьох групах 4 дитячих дошкільних закладів. Всього по області захворіло 4313 людей.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео