Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Третю добу у суді: активісти вимагають справедливості

Третю добу у суді: активісти вимагають справедливості
27256 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Дванадцять активістів, які виступають потерпілими у судовій справі розгону протестувальників у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, відмовилися покидати будівлю Шевченківського суду на знак протесту проти бездіяльності Феміди. За словами активістів, справа навмисно затягується, і робиться це вже не один рік, тож, якщо все лишиться у цьому стані, через два роки процес припиниться та справу закриють за терміном давності, який у цьому випадку становить п'ять років.

     Обурює постраждалих від нічного розгону й те, що наразі підозрювані, яким вже висунуті обвинувачення, ігнорують виклики до суду, посилаючись на стан здоров'я, хоча документів, які могли б це підтвердити, не пред'являють, а суд відмовляється залучати їх до засідань примусово.

     Адвокат постраждалих поділяє їхню думку та погоджується: дії Генеральної прокуратури зовсім не схожі на дії головного органу країни, та вказують або на некомпетентність людей, котрі там працюють, або на навмисне затягування та розвалювання справи. Тож, серед вимог постраждалих, є й звернення до генпрокурора Юрія Луценка, у якому вони закликають його або виконувати свої прямі обов'язки сумлінно, або звільнити місце для тих, хто зможе це робити.

     Наразі ж активісти й досі перебувають у будівлі суду, посилаючись на Закон України, за яким вони можуть лишатися у залі на потрібний їм час. Саме засідання через відсутність прокурора та двох підозрюваних було перенесене на 7 грудня.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео