Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розкопки на Подолі опинилися під загрозою

Розкопки на Подолі опинилися під загрозою
27348 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Розкопки помешкань часів Київської Русі, що проводяться на Подолі, опинилися під загрозою знищення. Причиною є відсутність коштів на продовження досліджень. Експерти звертаються до представників міської влади, пояснюючи необхідність продовження археологічних робіт.

     Розкопки, що проводяться на Подолі, відкриті на Поштовій площі два роки тому, зараз перебувають під серйозною загрозою. Справа у тому, що археологи, які знайшли помешкання часів Київської Русі, не мають достатніх коштів для продовження досліджень. Спеціалістами вже знайдено рештки давньої вулиці з різноманітними меблями, побутовими приладами, прикрасами та іншими атрибутами життя давніх киян. Роботи зупинилися два тижні назад через відсутність фінансування з боку держави, оскільки археологи не мають навіть якісного освітлення для проведення розкопок.

     Спеціалісти звертаються до столичної влади, пояснюючи, що без наявності термінових коштів для продовження робіт цінні стародавні предмети просто зіпсуються, оскільки знайдені предмети вимагають негайної муміфікації, на що поки влада не виділяє коштів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео