Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Вінниччині промислові викиди отруїли криниці місцевих мешканців

На Вінниччині промислові викиди отруїли криниці місцевих мешканців
163235 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Вода із криниць у селі Лука-Мелешківська стала непридатною для споживання через забруднення шкідливими викидами. Місцеві жителі закликають чиновників звернути увагу на екологічну проблему та допомогти її вирішити.
     Зі слів громади села, річка Чапля, що впадає у Південний Буг, набула нестерпного запаху та незвичного кольору після того, як поблизу побудували завод. Зараз у річці немає живності, а сама вода коричневого кольору та з піною. Місцеві жителі зазначають, що вода із річки завжди тепла. Разом з тим, селяни бідкаються, що змушені витрачати 400 гривень у місяць на питну воду, оскільки експертиза довела шкідливість води із криниць. На захист сільської громади став і сільський голова Луки-Мелешківської, який вважає за необхідне обладнати підприємство новітніми очисними спорудами.
     Саме ж підприємство своєї вини у зміні водоймища не вбачає. Керівництво заводу запевняє, що викид шкідливих відходів здійснюється не у річку, а у спеціальні відстійники, які знаходяться за межами села.
     Наразі розпочато кримінальне провадження за фактом забруднення води. Окрім того, стало відомо про неодноразові випадки залучення штрафних санкцій стосовно підприємства за недотримання екологічних норм.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео