Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Львівщині в день народження Бандери згорів музей УПА

На Львівщині в день народження Бандери згорів музей УПА
81677 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Музей-криївку підпільної типографії УПА поблизу Пустомитів знищено, внаслідок пожежі. Існує велика ймовірність того, що займання відбулось в результаті навмисного підпалу, адже музей вигорів повністю.
     Інцидент відбувся у ніч з 1 на 2 січня. Варто відмітити, що саме 1 січня у всіх регіонах України вшановували пам'ять націоналіста Степана Бандери смолоскипними ходами та віче.
     У соціальних мережах уже опубліковано фото із місця знищеного пожежею музею. На думку користувачів соцмереж, а також представників націоналістичного руху в Україні, причиною займання стало ні що інше, як навмисний підпал. Окрім того, за версією активістів, не є випадковим й те, що пожежа відбулась саме в день вшанування пам'яті Степана Бандери.
     Музей-криївка у селі Басівка, що поблизу Львова, встиг проіснувати всього 2 роки. Відкриття музею відбулось 7 вересня 2014 року в населеному пункту, що має особливе значення для українських націоналістів. Саме у селі Басівка відбувся останній бій на Львівщині за участі УПА та загону НКВД.
     Наразі, з'ясовуються усі обставини виникнення пожежі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео