Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині сформовано штурмовий загін

На Донеччині сформовано штурмовий загін
135979 ПЕРЕГЛЯДІВ

      Сьогодні наказом начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна на посади спецпідрозділу Корпус оперативно-раптової дії призначені бійці, які пройшли спецпідготовку у Києві та довели, що гідні працювати в оновленій поліції. Головні завдання спецпідрозділу – безпека жителів та захист від терористичної загрози.

     «Поліція Донеччини пройшла атестацію. Є низка працівників, які повинні бути звільнені з органів Національної поліції, а є люди, які показали серйозні результати, і ми будемо розглядати їх на підвищення. І сьогодні на посади спецпідрозділу ми призначили тих бійців, які пройшли відповідну підготовку, які гідні. Можна сказати, з цього дня в Донецькій області починає своє існування спецпідрозділ КОРД. Вони йшли до цього близько року. Пройшли жорсткий відбір, курс виживання, спецпідготовку за міжнародними стандартами у Києві та отримали сертифікати КОРД. До цього дня дійшли тільки найвитриваліші та напрофесійніші», – зазначив під час урочистих заходів В'ячеслав Аброськін.

     Сьогодні КОРД Головного управління НП в Донецькій області – потужний штурмовий загін, призначений для супроводження поліцейських спецоперацій та затримання озброєних злочинців, в тому числі – в зоні бойових дій. Командиром загону став досвідчений боєць з позивним «Тридцять третій», який, до речі, отримав найвищий бал під час складання тестів. Серед бійців – учасники бойових дій в Дебальцевому та Широкіному.

     Очільник поліції Донеччини відзначив, що наразі повністю вирішена проблема з автотранспортом, технічним забезпеченням спецпідрозділу. Бійці мають на озброєнні сучасну зброю, спецтехніку, зокрема сучасний український бронеавтомобіль «Варта», який витримує вибух 6 кг тротилу.
     Єдиним питанням залишається кадрове забезпечення. Наразі підрозділ укомплектований приблизно на 50%. Протягом 2-3 місяців заплановано укомплектувати штат повністю.

     В'ячеслав Аброськін закликав загін до активної роботи та поставив завдання створити дійсно потужний, згуртований колектив, здатний протистояти будь-яким загрозам.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео