Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Європі через люті морози загинули 73 людини

У Європі через люті морози загинули 73 людини
190306 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Низький температурний режим, що спостерігається зараз на території Європи, визнали рекордним за останні 50 років. Жертвами сильних морозів на сьогоднішній день стали щонайменше 73 людини.
     На Балканах люди масово звертаються за медичною допомогою із обмороженнями. У цьому регіоні стовпчик термометра опускається до 20 градусів морозу. До груп ризику, перш за все, відносять безпритульних та мігрантів. Разом з тим, не менш вразливими до рекордного похолодання являються й літні люди.
     З початку 2017 року у Середземноморському регіоні було зафіксовано 11 смертей мігрантів, внаслідок екстремального температурного режиму. Статистика ведеться спільно з проектом ООН «Зниклі мігранти». Окрім того, на грецьких островах, де цього тижня увірвалися сильні снігопади, наразі перебуває більше 15 тисяч мігрантів. Люди там живуть у таборах без належного облаштування інфраструктури. Разом з тим, невтішна ситуація із притулками для мігрантів має місце сьогодні і у Сербії. Понад 7 тисяч мігрантів, які перебувають у Сербії, в пік лютих морозів було переведено до центрів притулку. Однак, декілька сотень осіб все ж залишились перечікувати холод у власноруч виготовлених укриттях, складах, що не функціонують, а також залізничних вагонах.
     Нагадаємо, рекордні за останні 50 років морози паралізували країни Європи. Востаннє подібне похолодання у Європі спостерігалось у 1963 році.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео