Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американські інвестори побудують в Умані аеропорт

Американські інвестори побудують в Умані аеропорт
108835 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Завдяки американському фінансуванню невдовзі в Умані може з'явитися новий аеропорт. Інвестори, які планують модернізувати старий військовий аеродром, прогнозують вкласти у проект близько 140 мільйонів доларів.

     В Умані скоро з'явиться сучасне летовище, створити яке обіцяють інвестори зі Сполучених Штатів. Автори проекту аеропорту впевнені, що цей об'єкт допоможе розвинути туристичну галузь регіону. Зокрема, інвестори розраховують на паломників-хасидів, які щороку приїжджають, щоб відвідати могилу Рабі Нахмана.

     Тема створення сучасного аеропорту в Умані була обговорена інвесторами з США та представниками Міністерства економіки України. Під час зустрічі були вирішені питання виділення американською стороною 140 мільйонів доларів та відсутності перешкод для цього з боку України.

     За планами інвесторів, інноваційне летовище міжнародного рівня буде створене на базі військового аеродрому, що існує у місті. Після модернізації та реконструкції аеропорт буде використовуватися і для перельотів цивільних літаків, і для військових цілей.

     Оскільки кожного року до України прибувають близько 40 тисяч хасидів з паломницькою метою, після появи сучасного аеропорту американські інвестори прогнозують значне збільшення кількості туристів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео