Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Затримано банду квартирних крадіїв

Затримано банду квартирних крадіїв
81653 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Четверо мешканців Костянтинівки, троє з яких вже мали за плечима по кілька судимостей, об'єдналися, аби незаконно заробляти собі на наркотики. Спираючись на власний суттєвий досвід, використовували різні методи конспірації, аби правоохоронці не змогли на них вийти.

     Наймолодшому зі зловмисників 23 роки, найстаршому – 31. Жили в одному місті, знали один одного давно. Двоє з них навіть певний час відбували покарання в одній колонії. Загалом судимості мали троє з них – 6 на всіх: за грабежі, крадіжки, шахрайства, незаконний обіг наркотиків. Так само троє зловживали наркотичними засобами. Як згодом встановили поліцейські, саме це знову підштовхнуло чоловіків переступити через закон – потрібні були гроші на «кайф». Жоден іншої, законної «роботи» не мав.

     В ході документування діяльності злочинної групи було з'ясовано, що мали вони й посібників. Наразі викрито двох працівників служби таксі, які за домовленістю відвозили зловмисників з Костянтинівки до іншого міста, аби ті здійснювали крадіжки. Тут вони також діяли за продуманою схемою: на місце їхали, як і належить, через блокпост, а ось поверталися із накраденим усіляко можливими об'їзними шляхами.
     Допомагала крадіям і дівчина одного з них, яка як раз і була з ним, коли його затримали поліцейські у Слов'янську. Вона й не раз збувала крадене – відносила речі до ломбарду. Варто відзначити, що зловмисники у рамках конспірації завжди залучали до цього або її, або інших своїх знайомих.
Встановили правоохоронці й місця збуту краденого та його скупників – наразі виявлені троє таких осіб.
     Вчора за місцями мешкання зловмисників, в магазинах, де збувалося крадене, транспортних засобах таксистів були проведені обшуки – всього 21. Правоохоронці виявили речові доказі – викрадені золоті та срібні прикраси, столові прибори, ікони, картини, комп'ютери, фотоапарати та іншу техніку. Зловмисники брали все, що можна було унести, у тому числі, одяг та взуття та, звісно, грошові кошти.

     Наразі встановлена причетність зловмисників до 17 епізодів крадіжок. Загальна сума викраденого становить понад 350 тисяч гривень. Але є всі підстави вважати, що затримані причетні до інших аналогічних правопорушень.
     За фактом відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років. Досудове розслідування триває.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео