Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Одесі виявлено нарколабораторію

У Одесі виявлено нарколабораторію
108828 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Співробітники УВБ Одеси отримали оперативну інформацію щодо діяльності ОЗГ, яка займалася виготовленням психотропної речовини «амфетамін» та подальшою її реалізацією. Після кількох місяців документування наркоділків затримали з речовими доказами.

     У серпні минулого року під час відпрацювань оперативники ВБ поліції Одеси отримали інформацію про групу місцевих мешканців, які налагодили виробництво та збут «амфетаміну» на території міста та інших регіонів України. За цим фактом слідчими поліції та прокуратури Київського району Одеси було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

     Особи наркоділків працівники ВБ встановили швидко – 38-річні одесити, раніше не судимі. Наркосировину для виготовлення небезпечного психотропу зловмисники замовляли через мережу Інтернет. Отримавши потрібну речовину, збували її партіями місцевим розповсюджувачам, а також реалізаторам з прилеглих регіонів, по 400-500 гривень за грам.

     Коли було зібрано достатня кількість доказової бази злочинної діяльності фігурантів, оперативники внутрішньої безпеки спільно зі співробітниками обласного управління захисту економіки, слідчими Київського відділу поліції та прокуратури, отримавши ухвалу Київського районного суду Одеси, провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання підозрюваних. В результаті заходів було виявлено та вилучено готовий до вжитку «амфетамін» і його прекурсори, «екстазі» та марихуана, обладнання для виготовлення психотропної речовини та кошти, отримані від продажу товару. За цінами «чорного ринку» вартість виявлених заборонених речовин складає понад 150 тисяч гривень.

     На теперішній час триває слідство. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу наркоділкам. Санкція статті, яку їм інкримінують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео