Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Сумщині з обігу вилучено велику партію боєприпасів

На Сумщині з обігу вилучено велику партію боєприпасів
54489 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Шість гранат, понад тисячу патронів калібру 7,62 та 9 мм знайшли та вилучили шосткинські правоохоронці під час санкціонованого обшуку у квартирі та у приватному домогосподарстві в райцентрі. Власник виявленого «арсеналу», 24-річний військовослужбовець однієї з місцевих військових частин, намагався заробити продажем боєприпасів, проте його задуму завадили правоохоронці.

     Шосткинським поліцейським стала відома інформація, що один з військовослужбовців намагається продати велику партії боєприпасів. Правоохоронці негайно навідались до 24-річного молодика за місцем мешкання.

     Під час санкціонованого обшуку квартири, яку винаймав разом зі своїми колегами чоловік, поліцейські знайшли та вилучили 2 бойові гранати. Проте за оперативними даними правоохоронців забороненого товару було значно більше. Тож обшук провели і за місцем мешкання іншого товариша підозрюваного.

     «У підвалі приватного домогосподарства наші співробітники знайшли сумку та рюкзак, вщент заповнені боєприпасами, - коментує начальник Шосткинського відділу поліції Віктор Гузей. – Власник будинку запевняв, що не підозрював про вміст сумок, які залишив на зберігання його колега».

     Під час бесіди з підозрюваним правоохоронці з'ясували: чоловік використав своє службове становище, аби викрасти боєприпаси зі складу військової частини з метою подальшого їх продажу. Свій вчинок він виправдовує матеріальними труднощами, які виникли в його сім'ї.
     Наразі вилучене направлене на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України      «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами». Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео