Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна попросила у НАТО допомоги

Україна попросила у НАТО допомоги
217936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські представники 8 березня відвідали з офіційний візитом Брюссель, де під час засідання Комісії Україна-НАТО, обговорили свій позов до Гаазьського суду проти Росії. Таку інформацію розповів замміністра іноземних справ України Вадим Пристайко.

За словами пана Пристайко, Україна у ході зустрічі детально описала фактаж, який вона озвучила на Міжнародному суді, та виокремила й аргументувала свою позицію. Крім того, українські дипломати висловили свої сподівання стосовно судового вироку в Гаазі.

Представник МІС зауважив, що партнери з НАТО цінують відкритість України, яка допоможе ефективно співпрацювати у питаннях проти російського тероризму. За словами дипломату, союзники адекватно оцінюють кремлівську загрозу, та розуміють, що війна в Україні – проблема не окремої країни, але й світу вцілому. Адже є висока ймовірність, що Росія не зупиниться, якщо зможе завоювати українські землі, але й піде далі.

Наостанок Україна попросила в північноатлантичного альянсу допомогти їй у розвідувальних операціях щодо Росії, які б полегшили їхню спільну боротьбу проти агресії Кремля.

Нагадаємо, днями Гаазький суд розпочав розгляд українського позову проти Росії, який триватиме чотири дні. Україна звинувачує РФ у фінансуванні незаконних терористичних угруповуваннях на своїй території та у расовій дискримінації.

Головна вимога, з якою українська сторона звернулася до Міжнародного суду, полягає у введенні тимчасових заходів проти РФ, які б захистили українське мирне населення від терористичних дій з боку Росії.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео