Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мінські домовленості – основа європейських і американських санкцій

Мінські домовленості – основа європейських і американських санкцій
81827 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку думку висловила голова підкомітету з безпеки державних інформаційних систем ВРУ Ірина Фріз. Вона переконана, що змінювати формат Мінських угод в жодному разі не можна. Мовляв, уся політика санкаційного пакету проти Росії закладена саме у них.

За її словами, важливо дослухатися до європейських і американських партнерів. Мовляв,якщо їх влаштовує формат переговорів у Мінську, то і санкції зоставатимуться у силі. Політичні дії між союзниками повинні бути завжди чітко погоджені, адже можна нашкодити собі ж.

Пані Фріз переконана, що надіятися на тому, що Кремль погодиться на нові умови у розширенні формату чи прийме участь у їхньому обговоренні немає. А це, певна дипломат, може відтягнути виконання домовленостей ще на необмежений час.

За словами депутату, зміна формату угод може потягнути перебої у роботі санкцій, і механізм стримування РФ від посилень своїх терористичних дій зламається. До того ж Кремль може скористатися цією слабиною й бити перед світовою спільнотою на те, що Україна свідомо руйнує переговорний процес, змінюючи його формат. Це може послабити міжнародні позиції в українському питанні, певна Ірина Фріз.

До того ж пані депутат певна, що Мінські угод все ж діють. По-перше, санкції досі тривають, по-друге, рано чи пізно Москва не витримає міжнародного тиску й почне здавати свої позиції, констатує Ірина Фріз.

Вона переконана, що модель Мінських домовленостей наразі є найефективнішим механізмом, здатним поставити Кремль на місце.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео