Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Ізнасірованіє" триває

"Ізнасірованіє" триває
109051 ПЕРЕГЛЯДІВ

Захисники тимчасово відстороненого від обов'язків голови ДФС Романа Насірова плекають надію виграти у суду апеляцію щодо затримання свого підопічного. На їхню думку, Насірова арештували незаконно та безпідставно.
За словами адвокату підозрюваного Олександра Лисака, заставу його підзахисний вносити не збирається, адже не вважає дії прокуратури легальними. Тож він боротиметься з суддями з допомогою апеляції за звільнення з-під варти.
Апеляція включає в себе відміну запобіжного заходу в якості утримання під вартою та визнання факт затримання Романа Насірова – нелегальним. Клопотання подано до Солом'янського райсуду столиці.
За словами правозахисника, застава буде внесене лише у тому випадку, якщо суд відхилить клопотання.
Нагадаємо, 7 березня 2017 року суд на п'яту добу нарешті визначився із запобіжним заходом для Романа Насірова. Йому дали вибір: або ж зостатися під вартою на два місяця, або сплатити заставу у розмірі 100 млн. гривень.
Антикорупційна прокуратура не задовольнилася сумою застави й зазначила, що добиватиметься від суду підняти вартість свободи на момент розслідування по справі Насірова до 2 млрд. гривень, суми, на яку, за даними слідства, обікрав державу підозрюваний.
Нагадаємо, тимчасово відсторонений від керування ДФС України Роман Насіров підозрюється у корупційних діях проти держави та зловживанню своїх службових обов'язків. За даними прокуратури, Насіров співпрацював з депутатом Олександром Онищенко, якого обвинувачують у корупційних газових схемах.
2 березня 2017 року Роман Насіров отримав судову повістку. Після чого його лікарі констатували, що у нього передінфарктний стан. У судовому залі затриманий з'являвся на ношах. Клопотання обвинувачення про судмедекспертизу Насірова відхилили..

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео