Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Протестуючі у Мексиці намагаються увійти до військової бази

Новини України: Протестуючі у Мексиці намагаються увійти до військової бази
238146 ПЕРЕГЛЯДІВ

Родичі та співчуваючі 43-м мексиканським студентам, які зникли у вересні в південно-західному штаті Герреро в понеділок намагалися отримати доступ до військової бази в місті Ігуаль.


Родичі та співчуваючі 43-м мексиканським студентам, які зникли у вересні в південно-західному штаті Герреро в понеділок намагалися отримати доступ до військової бази в місті Ігуаль.
Протестувальники вимагали, щоб їм дозволили долучитися до пошуку зниклих безвісти студентів. Вони звинувачують сили безпеки в змові щодо їхнього зникнення.
Місцеві поліцейські зізналися у переданні студентів до банди, яка займається незаконним обігом наркотичних засобів, але з тих пір їх ніхто не бачив, і члени їхніх сімей досі займаються пошуками студентів.
Представники прокуратури кажуть, що члени наркобанди Guerreros Unidos (Об’єднані Воїни), сказали їм, що вони переплутали студентів із членами конкуруючої банди. Вони сказали, що вбили їх та спалили їхні тіла, останки яких вони кинули в річку.
Кістки знайдені в потоці була ідентифіковані з однією із 43-х студентів, Олександрою Мора. Інші останки все ще проходять тестування на спеціалізованій лабораторії в Університеті Інсбрука в Австрії, але вони так сильно обгоріли, що не ясно, чи можуть вони коли-небудь бути ідентифіковані.
Родичі зниклих безвісти студентів відмовилися здаватися у пошуку своїх рідних, поки їм не будуть надані докази їхньої смерті. Вони кажуть, що солдати стали свідками і не втручалися у сутичку між студентами та місцевої поліцією, яка безпосередньо передувало їхньому зникненню. Протягом декількох тижнів, родичі вимагають розслідування ролі військових в ніч зникнення.
Дана справа викликала серію масових протестів у Мексиці. Протестуючі заявляють, що їм набрид високий рівень змови між злочинними угрупованнями та місцевими органами влади.
У понеділок, представники судової влади заявили, що дружину мера міста Ігуаль судитимуть за підозрою в причетності до організованої злочинності. У судовій заяві йдеться, що суддя знайшов докази, що Марія де лос Анхелес Пінеда виступала в ролі фінансового посередника для банди Guerreros Unidos і допомагала захищати їх. Але федеральний суд у своїй заяві не зробив жодної згадки про будь-яких звинувачень у зв’язку зі зникненням 43 студентів. Її адвокат не став нічого коментувати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео