Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини україни: Інтерпол оголосив Віктора Януковича в розшук

Новини україни: Інтерпол оголосив Віктора Януковича в розшук
158787 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) задовольнила новий запит України 12 січня 2015 року та оголосила колишнього президента країни Віктора Януковича у міжнародний розшук майже через рік після того як він втік до сусідньої Росії. 


Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) задовольнила новий запит України 12 січня 2015 року та оголосила колишнього президента країни Віктора Януковича у міжнародний розшук майже через рік після того як він втік до сусідньої Росії. Його офіційне звинувачення, висунуте українською владою – розкрадання мільйонів доларів державних коштів.
«Червоне повідомлення» для екс-президента Януковича вже з’явилося на сайті Інтерполу. «Червоне повідомлення» означає, що Інтерпол має надати допомогу національній поліції в «ідентифікації та визначенні місцезнаходження цієї особи з метою його арешту й екстрадиції (передачі злочинця однією державою іншій) або аналогічних законних дій».
Кореспондент BBC Девід Стерн повідомляє, що 64-річного екс-президента України останнього разу бачили на фотографії з американським режисером Олівером Стоуном, якого приймали в Москві в грудні 2014 року.
За джерелами інформаційного агентства Інтерфакс, Росія швидше за все відхилить запит про екстрадицію Януковича.
Рішення про оголошення Януковича в розшук було прийнято спеціальною комісією Інтерполу після декількох місяців розгляду справи, згідно зі словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.
Такі самі «червоні повідомлення» з’явилися на сайті Інтерполу і для колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, колишнього міністра фінансів Юрія Колобова, а також екс-голови Укртелекому Георгія Дзекона.
Арсен Аваков заявив, що ордер був виданий також для Олександра Януковича – сина екс-президента, хоча на сайті Інтерполу це не було підтверджено.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео