Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Лідери США та Великобританії пообіцяли спільно боротися з тероризмом

Новини України: Лідери США та Великобританії пообіцяли спільно боротися з тероризмом
79512 ПЕРЕГЛЯДІВ

Барак Обама та Девід Кемерон пообіцяли розгромити «спотворену ідеологію» тероризму, перед переговорами у Вашингтоні.


Барак Обама та Девід Кемерон пообіцяли розгромити «спотворену ідеологію» тероризму, перед переговорами у Вашингтоні.
Лідери США та Великобританії заявили, що не дозволять нікому «затикати рота свободі слова» після того, як ісламістські бойовики вбили 17 людей у терактах в Парижі.
Очікується, що вони обговорять кіберзлочинність та економічні питання в ході дводенного візиту британського прем’єр-міністра. Скоріше за все, це буде останнім візитом пана Кемерона до Вашингтону перед загальними британськими виборами у травні.
Також очікується, що пан Камерон обсудить справу Шейкера Аамера, останнього британського резидента в Гуантанамо. Великобританія домагається повернення до своєї сім’ї у Великобританії пана Аамера, який утримується вже 13 років без суду і слідства,.
Лідери двох країн матимуть робочий обід у Білому домі в четвер і зустрінуться в Овальному кабінеті в п’ятницю. Переговори у четвер, як очікується, будуть стосуватися в основному економіки, на тлі невизначеності в єврозоні та суперечок з приводу запланованої торгівельної угоди між ЄС і США.
Активісти кажуть, партнерство у трансатлантичній торгівлі та інвестиціях становлять загрозу для демократії і верховенства закону. Але в спільній статті двох лідерів в газеті Таймс в четвер йдеться, що подібна співпраця «забезпечить нові можливості для мільйонів робітників».
Після переговорів щодо економіки, акцент зміщуватиметься до національної безпеки, у тому числі загрози з боку кібератак.
У своїй статті, лідери заявили, світ відповів «одностайно» щодо паризьких нападів на журнал Charlie Hebdo, поліцейських та кошерний супермаркет.
«Разом із нашими французькими союзниками, ми ясно дали зрозуміти тим, хто думає, що вони можуть заткнути рот свободі слова та виражати свою волю із застосуванням насильства, що наші голоси будуть лише голосніше», сказали вони.
Пообіцявши не бути «заляканими екстремістами» лідери заявили, що вони «переможуть цих варварських вбивць і їхню спотворену ідеологію».
Вони також обговорять боротьбу з лихоманкою Ебола, загрозу з боку екстремістів «Ісламської держави», і дії Росії в Україні.
Звинувачуючи Росію в «прагненні до дестабілізації» України, вони додали: «Якщо ми дозволимо таким фундаментальним порушенням міжнародного права залишатися безкарним, ми всі буде страждати від нестабільності, яка стане наслідком цього».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео