Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Влада Колумбії готова обговорити двостороннє перемир’я з повстанцями

Новини України: Влада Колумбії готова обговорити двостороннє перемир’я з повстанцями
105907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Колумбії заявив, що його уряд готовий вперше почати переговори з повстанським угрупованням ФАРК про двостороннє припинення вогню.


Президент Колумбії заявив, що його уряд готовий вперше почати переговори з повстанським угрупованням ФАРК про двостороннє припинення вогню.
Хуан Мануель Сантос заявив, що він попросив переговірників почати обговорення «якомога швидше». Він сказав, що одностороннє перемир’я оголошено лівими повстанцями минулого місяця «було кроком у правильному напрямку».
Уряд раніше відмовлявся приєднуватися до режиму припинення вогню, кажучи, що ФАРК використовує його для переозброєння.
Обидві сторони були залучені до мирних переговорів на Кубі з листопада 2012 аби спробувати закінчити конфлікт, що вже тягнеться десятиліттями.
У телевізійному зверненні у середу, пан Сантос сказав мир наразі є близьким, як ніколи раніше, і що вже настав час «для деескалації інтенсивності конфлікту». «Ми ближче, ніж коли-небудь, до забезпечення миру та втілення його у життя для нас, наших дітей і дітей наших дітей. Я дав вказівку переговорниками якомога швидше розпочати дискусії про пункти остаточної двосторонньої угоди про припинення вогню та закінчення бойових дій».
Пан Сантос додав, що високопоставлені військові чиновники вже призначені керувати процесом.
Кореспонденти кажуть, що президент досі перебуває під тиском з боку військових, які прагнуть не обговорювати двостороннє перемир’я через побоювання, що ФАРК таким чином отримає час для переозброєння.
Протягом багатьох років перемир’я між урядом і повстанцями було просто немислимим.Але остання заява пана президента означає, що уряд вважає, що переговорний процес вступає в заключну фазу.
Нагадаємо, що 20 грудня повстанці пішли на безпрецедентний крок, оголосивши безстрокове припинення військових дій.
За різними оцінками, близько 220 тисяч чоловік, переважно мирних жителів, загинули у довготривалому конфлікті, який тягнеться ще з 1964 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео