Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Китайського замміністра держбезпеки запідозрили в корупції

Новини України: Китайського замміністра держбезпеки запідозрили в корупції
185233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влада Китаю розпочала офіційне розслідування відносно заступника міністра державної безпеки країний Ма Цзяня, за підозрою у «порушеннях дисципліни і законодавства», про що йде мова на сайті Міністерства контролю КНР.


Влада Китаю розпочала офіційне розслідування відносно заступника міністра державної безпеки країний Ма Цзяня, за підозрою у «порушеннях дисципліни і законодавства», про що йде мова на сайті Міністерства контролю КНР.
У понеділок газета South China Morning Post посилаючись на власні джерела повідомила, що владою ведеться розслідування щодо родичів пана Цзяня, який вже більше 30 років працює в Міністерстві державної безпеки КНР. Повідомлень про те, у чому саме підозрюється сам пан Цзянь, не було.
В п’ятницю розслідування у справі чиновника Центральна комісія КПК розпочала з перевірки дисципліни. Пан Цзянь підозрюється «у серйозному порушенні дисципліни». Окрім того, заступник міністра держбезпеки підозрюється в серйозному порушенні законодавства. Інші подробиці наразі не повідомляються. Зазвичай формулювання «серйозне порушення дисципліни» застосовується щодо антикорупційних справ.
Як повідомляла раніше ця же газета, один з родичів пана Цзяня, скоріше за все, є причетним до торгівлі цінними паперами компанії Founder Securities, в яких містилася конфіденційна інформація.
Окрім того, за повідомленнями різних джерел, сам пан заступник тісно пов’язується із Ліном Цзіхуа, який був найближчим радником екс-голови Китаю Ху Цзіньтао. Наприкінці грудня минулого року китайська влада розпочала розслідування відносно самого пана Цзіхуа, який також підозрюється «серйозному порушенні партійної дисципліни».
Пан Цзянь займав пост свою поточну посаду замміністра держбезпеки ще з 2006 року. Вважалося, що він є потенційним головою відомства.
Напередодні в Пекіні завершилося третє пленарне засідання Центральної комісії КПК з перевірки дисципліни. Виступаючи на даному засіданні, голова Китаю пан Цзіньпін наголосив на необхідністі збереження жорсткого опору корупції в країні. У підсумку засідання працівники комісії підійшли до висновку посилити боротьбу з корупцією в 2015 році.
З приходом до влади Сі Цзіньпіна в 2012 році була розгорнута великомасштабна боротьба із корупцією та марнотратством чиновників. Керівництвом Китаю було заборонено прийняття подарунків та був посилений контроль за закордонними вояжами. Чиновникам також було заборонено використання чартерних рейсів, приватних та корпоративних літаків для ділових закордонних поїздок. Окрім внутрішньої протидій корупції, влада Китаю організувала так зване «полювання на лисиць», тобто ув’язнення тих корумпованих чиновників, які переховуються за кордоном, що вже встигло зачепити декілька серйозних чиновників та бізнесменів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео