Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Обама вирішив збільшити податки для заможних американців

Новини України: Обама вирішив збільшити податки для заможних американців
185283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Обама збирається у вівторок у своєму зверненні «Про становище країни» закликати Сенат до підвищення податків на багатство, аби допомогти середньому класу,


Президент Обама збирається у вівторок у своєму зверненні «Про становище країни» закликати Сенат до підвищення податків на багатство, аби допомогти середньому класу,
За даною пропозицією планується залучити 320 млрд доларів протягом десяти років, аби профінансувати різні пільги, зокрема податкові кредити. Промова посяде центральне місце в політичному щоденнику США і може сформувати як і спадщину пана Обами так і програму на вибори 2016 року. Але президент стикається з опором щодо його пропозицій, оскільки республіканці контролюють обидві палати Конгресу.
Враховуючи ріст економіки США, президент Обама підкреслюватиме, що настав час для звичайних американських сімей відчути переваги.
За даними американських чиновників, які говорили на умовах анонімності, плани включають в себе: 1) Закриття лазівки, що дозволяє найбагатшим американцям звільнюватися від податків на певні активи; 2) Підвищення податку на приріст капіталу найбагатших працівників з 23,8% до 28%;3) Нові тарифи для американських фінансових фірм з активами у більш ніж 50 млрд доларів.
Цих доходів має бути більш ніж достатньо, аби фінансувати запропоновані пільги для середнього класу, на думку офіційних осіб. До них відносяться трикратне підвищення податкових кредитів на дитину, допомога для сімей з двома працюючими та додаткові стимули щодо пенсійних програм.
Також передбачається включити плани щодо розширення програм вільної освіти та пропозицій щодо кібер-безпеки.
Пан Обама буде вперше виступати із зверненням «Про становище країни» після того, як республіканці здобули контроль над обома палатами Конгресу на виборах минулого листопада.
Його пропозиції вже були розкритиковані деякими представниками партії-опонента.
«Підвищення податків лише перекреслює надбання попередньої податкової політики, яка була успішною в сприянні розширенню економіки, стимулюванню заощаджень та створенні робочих місць», сказав голова фінансового комітету Сенату Оррін Джі Хетч.
Представники адміністрації сподіваються знайти спільну мову зі своїми супротивниками.
Вони також говорять, що збільшення податків, поверне їх до того рівня на якому вони були за часів президента Рональда Рейгана в 1980 році.
New York Times заявили, що рішення представити план податкової політики під час виступу у вівторок поклало початок дискусії з приводу податків і економіки, які визначатимуть позиції на виборах у 2016 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео