Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Замбія голосує на президентських виборах

Новини України: Замбія голосує на президентських виборах
105919 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виборці в Замбії йдуть на вибори в президентських виборах у зв’язку зі смертю Майкла Сата минулого року.


Виборці в Замбії йдуть на вибори в президентських виборах у зв’язку зі смертю Майкла Сата минулого року.
Очікується, що на голосуванні буде вперта боротьба між Едгаром Лунгу від правлячого Патріотичного фронту і Хакаінде ХІчлема від Об’єднаної партії національного розвитку. Обидва кандидати поклялися, щоб поліпшать систему освіти і створять робочі місця. Переможець буде керувати країною впродовж 18 місяців, протягом яких президентом мав бути померлий президент. Замбія повинна провести чергові вибори в 2016 році.
Загалом, за повідомлення місцевих ЗМІ, місцеві виборці схиляються до того, аби новий уряд продовжував політику та проекти, започатковані паном Сата.
Патріотичний фронт провів свій заключний мітинг в передмісті Лусаки в понеділок, коли період агітація підійшов до кінця. Кореспонденти заявили, що партія виступає єдиним фронтом у підтримці свого кандидата.
Тимчасовий президент Гай Скотт, який був близьким союзником колишнього президента, розповів прихильникам, що «дух Майкла Сати досі залишається за цією партією».
Пан Скотт – білий замбієць шотландського походження - був відсторонений від участі на виборах, оскільки його батьки не були народжені в Замбії.
Пан Лунгу позиціонує себе в якості наступника попереднього президента і сказав, що хоче завершити проекти економічного розвитку, ініційовані попередником.
Його найближчий суперник, економіст і лідер опозиції пан Хічлема, каже, що він має необхідний досвід, щоб оновити економіку Замбії.
Кореспонденти повідомляють, що виборча кампанія була в основному мирною. Тим не менш, голова виборча комісія Ірен Мамбіліма сказала, що мали місце кілька інцидентів із застосуванням насильства.
У ході загальнонаціонального повідомлення в ніч на понеділок, пан Скотт пообіцяв розправитися з будь-якими заворушеннями після виборів.
Виборчі дільниці відкрилися о 6:00 (4:00 за Гринвічем) і закриються о 18:00.
Виборча комісія заявила, що підрахунок бюлетенів повинен розпочатися найближчим часом після закриття виборчих дільниць, і результати маю бути оголошені протягом 48 годин.
Майкл Сата, який був п’ятим президентом Замбії помер у Лондоні в жовтні минулого року у віці 77 років.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео