Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Ісламська терористична організація вимагає $200 мільйонів за заручників

Новини України: Ісламська терористична організація вимагає $200 мільйонів за заручників
26597 ПЕРЕГЛЯДІВ

ISIS – Ісламська держава Іраку та Леванту – терористична організація, яка погрожує вбити двох японських заручників у разі, якщо Токіо не заплатить суму викупу, яка становить 200 мільйонів доларів


ISIS – Ісламська держава Іраку та Леванту – терористична організація, яка погрожує вбити двох японських заручників у разі, якщо Токіо не заплатить суму викупу, яка становить 200 мільйонів доларів. Погроза від терористів надійшла у вигляді відео, у якому показано людину в масці та двоє японських заручників на колінах, які знаходяться в пустелі. Причина такого вчинку терористів – підтримка Японією коаліції проти ISIS, яку очолює США.
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив одразу після отримання погроз, що міжнародне співтовариство наразі повинно вирішити проблему з терористами. Абе, який виступав на прес-конференції в Єрусалимі, дав зрозуміти, що про виплату викупу та про переговори з терористами не може бути й мови. Угрупування ISIS надало час на виплату 200 мільйонів доларів – 72 години.
Міністерство закордонних справ Японії заявило, що працює над підтвердженням автентичності відео. Якщо вона підтвердиться, уряд Японії докладе максимум зусиль для якнайшвидшого звільнення японських громадян у співпраці з відповідними країнами.
Японське інформаційне агентство Kyodo повідомило, що один із заручників – 42-річний Харуна Юкавой був захоплений у полон повстанцями у Сирії в серпні минулого року під час туристичної поїздки.
Японські чиновники в Йорданії намагаються домогтися звільнення полонених, у тому числі, ведучи переговори з різними незаконними угрупуваннями, які можуть мати зв’язки з ISIS. Напруги в ситуацію додає факт схожості відео з попереднім, надісланим ISIS, на якому американські та британські заручники були показані обезглавленими чи заляканими. Ісламська терористична організація почала показувати свої жорстокі вбивства на широкий загал після того, як вона виставила на публіку відео обезглавлення американського журналіста Джеймса Фоулі. Таким самим чином були вбиті ще один американський журналіст, два працівники організації гуманітарної допомоги й таксист з Британії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео