Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: 22 січня Україна відзначає День соборності

Новини України: 22 січня Україна відзначає День соборності
238296 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 січня в Україні традиційно святкується День соборності, що символізує єдність держави і народу.


22 січня в Україні традиційно святкується День соборності, що символізує єдність держави і народу. Цього року на знак єдності України на мосту Патона збудують живий ланцюг, який поєднає правий і лівий береги Дніпра.
Щороку близько 8 години ранку патріоти з усієї України збираються на мосту Патона, аби символічно поєднати два береги Дніпра. Цього року збір також оголосили на 8 ранку, куди запрошують прийти всіх небайдужих до долі України. Під час цього поєднання планують розгорнути 30-метровий прапор України. Організатори святкування закликають не використовувати цього дня ніякої символіки, крім державної.
Крім символічного поєднання України, програма святкування передбачає вшанування пам’яті загиблих на Майдані у 2013-2014 році, а також тих, хто втратив життя під час військових дій на сході країни.
Протягом усього дня проходитиме акція, організатори якої пропонують кожному патріотові протягом дня носити синьо-жовту символіку.
Святкування Дня соборності включає і благодійні заходи, спрямовані на допомогу переселенцям зі східних регіонів держави.
Схожі акції проводитимуть і в інших українських містах та за кордоном, у країнах, де є чисельна українська діаспора.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео