Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У Лондоні пройдуть переговори коаліції проти Ісламської держави

Новини України: У Лондоні пройдуть переговори коаліції проти Ісламської держави
238207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Високопоставлені чиновники з 21 країни світу зберуться в Лондоні, щоб обговорити спільні зусилля у боротьбі з ісламістами у Сирії та Іраку.


Високопоставлені чиновники з 21 країни світу зберуться в Лондоні, щоб обговорити спільні зусилля у боротьбі з ісламістами у Сирії та Іраку.
Склад учасників одноденної конференції включає держсекретаря США Джона Керрі та прем’єр-міністра Іраку Хайдера Аль-Абаді. Вони обговорять, як зупинити потік новобранців та грошей до «Ісламської держави».
Також будуть розглядатися шляхи забезпечення більшої військової допомоги тим, хто веде боротьбу проти них, та підвищення гуманітарної допомоги. До того будуть вивчатися способи прискорити та активізувати довгострокову кампанію. Нещодавні напади бойовиків-ісламістів у Франції зумовили ще більший політичний тиск на уряди у вирішенні цієї проблеми.
Пан Керрі, який буде очолювати переговори разом із міністром закордонних справ Великобританії Філіпом Хаммондом, заявив, що вони «рішучіше», аніж коли-небудь прагнуть поразки «ІД».
«Терористи хочуть роз’єднати нас, але насправді їх дії мали протилежний ефект – вони ще більше нас згуртували», сказав він репортерам перед від’їздом до Лондона.
Він веде переговори у Вашингтоні з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні.
Пані Могеріні зазначила, що конфлікт не є «боротьбою між Заходом та ісламом». Коаліція проти «ІД», додала вона, є «партнерством, яке об’єднує всіх нас проти явища, яке жорстоко руйнує всі суспільства, починаючи з арабських країн».
«ІД» контролює великі райони в Іраку і Сирії, в яких було оголошено про створення «халіфату» у червні.
Виступаючи в Іраку перед від’їздом до Лондона, пан Абаді похвалив повітряну кампанію коаліції на чолі з США проти «ІД», але заявив, що міжнародне співтовариство має зробити більше, аніж озброїти і навчити сухопутні війська. «Багато слів було сказано, але поки дуже мало зроблено», сказав він Associated Press.
Країнами, які візьмуть участь у конференції в четвер разом із США і Великобританії є наступні: Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Бельгія, Нідерланди, Данія, Норвегія, Туреччина, Єгипет, Ірак, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Катар, Бахрейн Кувейт, Йорданія, Австралія та Канада.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео