Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Десятки загиблих на акціях протесту в Бангладеші

Новини України: Десятки загиблих на акціях протесту в Бангладеші
132418 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тридцять одна людина була вбита та понад сім тисяч заарештовані протягом декількох тижнів політичних протистоянь у Бангладеші.


Тридцять одна людина була вбита та понад сім тисяч заарештовані протягом декількох тижнів політичних протистоянь у Бангладеші. Опозиція підіймає масові акції протесту з вимогою проведення нових парламентських виборів.
Поліція повідомляє, що люди загинули в основному через підпали автобусів і легкових автомобілів. Двоє останніх протестуючих , які померли від ран у лікарні в четвер, стали жертвами вибухів. Міністр зв’язку Бангладешу Обаїдул Куодер заявив у середу, що серед загиблих у громадському транспорті було семеро водіїв, а всього здійснили 200 підпалів автобусів за останній тиждень.
Опозиційна Націоналістична партія Багладешу разом з 19 союзницькими партіями закликала до загального страйку і загальнонаціональної блокади автомобільного, залізничного та річкового транспорту ще 5 січня цього року, у першу річницю спірних виборів.
Націоналістична партія Бангладешу та її союзники бойкотували ці вибори, а лідер НПБ та за сумісництвом колишній прем’єр-міністр країни Халеда Зія стверджує, що вони були сфальсифіковані урядом і, що партії відмовлятимуться брати в них участь, якщо на час виборів країною не керуватиме нейтральна тимчасова адміністрація.
Головний конкурент лідера НПБ – прем’єр-міністр країни Шейх Хасина, який представляє партію Народна ліга, відмовився поступитися для задоволення вимог повстанців. Голосування в Бангладеші проводилося під наглядом нейтрального уряду з 1991 по 2010 роки, доки система не була переглянута керівною партією Народної ліги.
Міністр промисловості Амір Хоссейн Аму, який очолює урядову комісію з охорони закону й правопорядку, сказав, що служба безпеки затримала 7015 чоловік за останній тиждень, яких все ще утримують під вартою. Націоналістична партія Бангладешу стверджує, що реальне число заарештованих більше. Поліція пропонує 1300 доларів за будь-яку інформацію про тих, хто проводить підпали та атаки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео