Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У Польщі відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні

Новини України: У Польщі відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні
158854 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Польщі у місті Люблін було відкрито пам’ятник жертвам Великого Голодомору в Україні в 1932-1933 роках під час якого, за різними підрахунками, загинуло декілька мільйонів українців.


У Польщі у місті Люблін було відкрито пам’ятник жертвам Великого Голодомору в Україні в 1932-1933 роках під час якого, за різними підрахунками, загинуло декілька мільйонів українців. На урочисте відкриття був запрошений і посол України у Польщі Андрій Дещиця. За словами українського дипломата відкриття цього пам’ятника повинно продемонструвати тісну співпрацю між двома народами. «Відкриття цього меморіалу в черговий раз засвідчує наші братерські відносини і взаємоповагу і сподіваюсь, що наші країни і народи й надалі будуть між собою тісно співпрацювати», - заявив Андрій Дещиця.
Він висловив сподівання, що в майбутньому обидві країни ще не раз будуть підтримувати одна одну . Також він назвав символічним те, що пам’ятник відкривають у День Соборності України, оскільки це є нагадуванням не лиже про жертв Голодомору, але й тих хто на сході виборює незалежність і свободу України. Варто зазначити, що ініціаторами створення такого пам’ятника є організація «Спільне коріння», Українське товариство у Любліні, місцева влада та колишній консул України у Любліні Іван Грицак.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео