Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У Балтії та Східній Європі будуть побудовані штаби НАТО

Новини України: У Балтії та Східній Європі будуть побудовані штаби НАТО
26684 ПЕРЕГЛЯДІВ

У військовому комітеті Північноатлантичного альянсу було прийнято рішення про заснування міжнародних штабів у п’яти країнах Центральної та Східної Європи. 


У військовому комітеті Північноатлантичного альянсу було прийнято рішення про заснування міжнародних штабів у п’яти країнах Центральної та Східної Європи. Таку інформацію озвучив командувач Збройними силами Литви, генерал-майор Йонас Вітаутас Жукас.
Генерал заявив, що військовий комітет прийняв позитивне рішення і тепер заснування штабу – справа часу. Штаб, який підпорядковуватиметься главі сил союзників у Європі, буде засновано у Вільнюсі поряд з Об’єднаним штабом. Жукас зазначив, що половину складу штабу складатимуть литовці. Іншу половинуа половина штабу буде представлена міжнародними силами.
Командувач Збройними силами Литви зазначив, що інші штаби будуть засновані у Латвії, Естонії, Румунії, Польщі і Болгарії.
Штаб стане зв’язковою ланкою між національними силами, силами НАТО, що перебувають у Литві та головним керівництвом Північноатлантичного альянсу у Європі.
Жукас повідомив, що у ході дискусій було затверджено план створення сил швидкого реагування, а також піднято питання про зміну стратегії НАТО, акцентуючи увагу на сучасних загрозах і викликах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео