Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Барак Обама не зустрічатиметься із Біньяміном Нетаньяху у березні

Новини України: Барак Обама не зустрічатиметься із Біньяміном Нетаньяху у березні
105927 ПЕРЕГЛЯДІВ

Білий дім заявляє, що Барак Обама не зустрінеться із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, який відвідає США в березні для переговорів із Конгресом.


Білий дім заявляє, що Барак Обама не зустрінеться із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, який відвідає США в березні для переговорів із Конгресом.
Прес-секретар Бернадет Міхан застосував «давню практику» не зустрічатися із головами держав напередодні виборів, які пройдуть в Ізраїлі в середині березня.
Пан Нетаньяху був запрошений спікером палати представників Джоном Бейнером, що розглядається як докір пану Обамі за його політику щодо Ірану.
Президент США заявив, що він накладе вето на спроби додати нові санкції відносно Ірану. Пан Обама вважає, що нові заходи будуть шкідливими для переговорного процесу щодо іранської ядерної програми, проти чого, як говорять, виступив пан Нетаньяху.
Ізраїльський прем’єр-міністр попередив, що угоду між Іраном та США буде представляти загрозу для Ізраїлю.
У четвер, пан Нетаньяху офіційно прийняв запрошення від високопоставленого республіканця пана Бейнера, кажучи, що це дасть йому шанс «подякувати президента Барака Обаму, Конгрес та американський народ за підтримку Ізраїлю».
Очікується, що у своєму зверненні до Конгресу 3 березня, він зачіпатиме проблему Ірану, а також ісламістських бойовиків.
«Насправді це багаторічна практика та принцип, що ми не приймаємо глав держав і кандидатів у безпосередній близькості від своїх виборів з тим, щоб уникнути появи впливу на демократичні вибори в чужій країні», сказала пані Міхан в заяві. Вона додала, що пан Обама «усвідомлює наявність опозиції» його новій політиці щодо санкцій. «Президент багато розмовляв з прем’єр-міністром з цього питання, і я впевнений, що вони будуть продовжувати перебувати в контакті».
Ненсі Пелосі, лідер фракції демократів у палаті представників, сказала, що візит за два тижні до виборів в Ізраїлі, і в розпал «делікатних» переговорів щодо Ірану, не є «доцільним та корисним».
Пан Нетаньяху веде жорстку передвиборну боротьбу із Іцхаком Герцогом із Лейбористської партії, який фокусує увагу на охолодженні відносин прем’єр-міністра з паном Обамою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео