Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Італійська поліція повернула розграбовані артефакти країні

Новини України: Італійська поліція повернула розграбовані артефакти країні
132646 ПЕРЕГЛЯДІВ

5361 артефакт було виявлено після тривалого розслідування діянь швейцарського злочинного угрупування, яке займалося торгівлею людьми


5361 артефакт було виявлено після тривалого розслідування діянь швейцарського злочинного угрупування, яке займалося торгівлею людьми. Речі старовини походять з 8 століття до н.е. по 3 століття н.е. і включають вази, статуї, фрески, які були оцінені в 50 мільйонів євро. Поліція повідомляє, що деякі з них були знайдені під час рейдів на складах у швейцарському місті Базелі. Артефакти були розграбовані у результаті незаконних розкопок і продані за кордон. Музеї Японії, Німеччини, Великобританії, США та Австралії придбали старовинні цінні речі, які надійшли до них з підробленими документами, за словами чиновників.
Розслідування, яке тривало 14 років, почалося з пошуків давньогрецької вази 5-го століття до н.е., що розмалював відомий вазописець Астей із зображенням міфу викрадення богині Європи Зевсом. Ваза була продана через арт-дилера Джанфранко Беччіна до музею в Каліфорнії. Беччіна наполягає на своїй непричетності до злочину, він так і не був засуджений.
Тривале розслідування виявило торгівельну мережу, яка продавала артефакти, викопані так званими «рейдерами могил» на півдні Італії і Сицилії та продані в музеї по всьому світу. Однією із знайдених пам’яток виявилася Коринфська чаша 6-го століття до н.е., на якій зображено міф про Тесея, який вбиває Мінотавра.
Зараз планується виставити цінності в Національному музеї в Римі перед тим як повернути їх в італійські регіони, звідки вони були вкрадені.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео